Mostar

Htjela bih se zahvaliti svima koji čitaju blog jer samo zbog vas blog ide po cijelom svijetu (doslovno, pogledajte moj story na Instagramu, čitaju nas čak i ljudi iz Vietnama, Arapskih Emirata, Irske, Španjolske, Nizozemske itd), i to je baš ono što sam sanjala. To me jako veseli i da nema vas, ne bi bilo ni ovoga. Zato… Hvala vam od srca!  Nadam se da će nas sve te zemlje uskoro ugostiti. 🙂

Na Facebook ili Instagram mi možete javiti odakle čitate.

A sad…

Dečko i ja smo išli u Metković na par dana riješavati neke papire oko auta, i jedan dan me je iznenadio odlaskom u Mostar!

Mostar je bio na mojoj Wish listi pa sam stvarno uživala. Jedan prekrasan gradić u BiH, a svi znaju da je kulturno središte Hercegovine, a ujedno i najveći Hercegovački grad.

Samo što..!! Bila sam u petama, jer sam uvijek u petama, a nitko mi nije rekao da neću u tome moći hodati po Mostaru, jer je beton pomješan s kamenjem. Uglavnom, nisam strgala noge.

Ulica do Starog mosta je poznata po trgovinama gdje se mogu naći tradicionalne stvarčice te zemlje, a mislim da svi mogu pogoditi što sam si ja kupila! Zelena je, jer mi se žuta nije sviđala, a nije bilo roze. NARGILA!

Već na početku ulice se čuje kako Neretva divlja pod gradom, i to je bilo prekrasno, jer obožavam gradove na vodi, pogotovo koji imaju neku povijest, a ja to sve moram znat, jer POVIJEST! Svi vole povijest.

Pogled sa Starog mosta je prekrasan. Stvarno. Mi smo baš došli tamo dok je Sunce zalazilo, pa je bilo još bolje.Mostar (4).jpeg

mostar-2

Jednom ću sigurno otići na malo duže, a ne na par sati.

Kad smo se spustili dolje, pod most, počela je misa u Karađozbegovoj džamiji i gradom je orio glas hodže koji je pjevao, a to nisam nikad čula! Baš sam bila prestrašena dok mi dečko nije objasnio što je to. Onda sam se opustila i uživala u tome, i u svemu oko što je tada bilo oko mene. Čista sreća.

Stavljam fotografije.mostar-3Mostar (6).jpegmostar-9Mostar (7).jpegMostar (5).jpeg

Hvala Mostaru, i vidimo se ubrzo opet!

 


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s