Hotel Benczur

Moja prva postaja u mom planu putovanja bila je Budimpešta.

Našla sam fotografa, dobila plan grada, pronašla hotel i sponzore i krenula.

Par savjeta ako idete ovdje:

  • Nemojte ići vlakom. Ja jesam i bilo je katastrofa. Vozili smo se 7 sati. Iz Zagreba. 7 sati! Na početku smo bile same u kabini, no onda su nam došli neki nadobudni Mađari koji su cijelim putem do Budimpešte jeli (a putovali su svega sat i pol). Mi smo iz principa svakih dvadesetak minuta prolazili kraj njih i išli se malo prošetati. Ako netko može biti nadobudni Mađar, ja ću biti nadobudna Hrvatica.
  • Nemojte se check-in-ati u hotelu Benczur.

Moja prva recenzija neće biti tako bajna kao druga koja će stići za koji dan.

Bio nam je obećan prijevoz do hotela, nismo ga dobile. Uzele smo neki random taxi koji nas je vozio tri km. Znate koliko smo platile? 20 eura. Svjesne smo da smo prevarene bar za 8 eura.

Soba. Jao, soba…

Krevet je raskliman, kroz kupaonu je prošao drugi svjetski rat, pogled na parkiralište… Život je tužan. U ovom slučaju, ružan.

Wifi je bio toliko slab da je hvatao svake trinaeste godine, a kad sam slala poruku, to bi čekala oko petnaest.

U sobi je bilo hladno, osim što je bila ne tako lijepa i kad sam nazvala recepciju i pitala za neke dodatne deke… nisu ih imali. Smrznula sam se.

Bila je jedna jako dobra stvar. Nikad se nisam bolje naspavala. Toliko lijepi snovi, toliko života u njima. Probudila sam se kao nova, spremna za nove izazove. Brzo sam ih dočekala.

Doručak.

Doručak je inače dobra stvar. Tu u hotelu nije, iako je švedski stol bio postavljen.

Kruh je bio star najmanje dva dana, marmelada je bila ful kisela kao da je stajala otvorena sto godina. Jogurtu je prošao rok trajanja, a ja sam ostala gladna.

Na fejsu sam im dala ocjenu 1. Primila sam voditeljevu poruku zašto. Evo, stvarno, zašto?

Zašto hotel nije renoviran nakon što je Hitler pao? Zašto mislite da internet nije bitan? Jeste li uopće znali da vam jedan blogger dolazi ocjeniti hotel?

Ako ništa, uslikali smo najbolje fotke ikad koje će im moći poslužiti kao reklama, meni za book i za blog, a mojoj fotografinji za promoviranje njenog rada.

budapest-1budapest-45budapest-44budapest-37budapest-39

budapest-43

*fotke su djelo Irme Vargić, a njen rad možete pogledati na Insta (@irma.jpg).


3 thoughts on “Hotel Benczur

  1. Bila sam prije par godina u Budimpešti i ne sjećam se u kojem sam točno hotelu bila, ali znam da sam bila oduševljena i sobama i hranom, a pogotovo gradom! Još sam išla dok je trajao advent pa je doživljaj bio još bolji, milijuni lampica, božićni sajam, a da ne pričam o ponudi u njihovim trgovinama koja je 500x bolja nego kod nas! Žao mi je što tvoja iskustva s hotelom u Budimpešti nisu tako dobra kao moja… lp 🙂

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s